Waterdicht stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Waterdicht stucwerk

Waterdicht stucwerk: De optimale keuze voor uw badkamer met Stukadoorindebuurt.nl

Waterdicht stucwerk is dé trend in hedendaagse badkamers en natte ruimtes. Het biedt een naadloze, hygiënische en stijlvolle afwerking die tegelijkertijd waterbestendig en duurzaam is. Bij Stukadoorindebuurt.nl zijn we specialisten in het leveren van vochtbestendig stucwerk van de hoogste kwaliteit.

Wat is waterdicht stucwerk?

Waterdicht stucwerk is, zoals de naam al suggereert, een type stuc dat speciaal is ontwikkeld om waterbestendig te zijn. Het is perfect voor natte ruimtes zoals de badkamer of douche, omdat het voorkomt dat vocht door muren en vloeren dringt. Dit type stucwerk is niet alleen vochtbestendig, maar ook schimmelbestendig, wat het een stuk hygiënischer maakt dan traditioneel stucwerk of tegelwerk.

Waarom kiezen voor waterdicht stucwerk?

Er zijn meerdere redenen waarom waterdichte stucwerk een populair alternatief is geworden voor traditioneel tegelwerk:

 1. Hygiënisch: Gestucte badkamers hebben geen voegen, waardoor er minder kans is op schimmel en vieze plekken. Dit maakt het een stuk hygiënischer.
 2. Unieke uitstraling: Waterdicht stucwerk biedt een moderne en strakke uitstraling, wat perfect past bij de nieuwste trends in badkamerdesign.
 3. Flexibiliteit: Of je nu over bestaand tegelwerk heen wilt stucen of kiest voor een geheel nieuwe stuclaag, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Soorten stucwerk voor de badkamer

Er zijn diverse soorten stucwerk die geschikt zijn voor natte ruimtes:

 1. Beton cire en betonstuc: Deze cementgebonden stuc geeft een stoere betonlook aan de badkamer of douche.

 2. Tadelakt: Een traditionele Marokkaanse kalkpleister die met een speciale polijststeen wordt aangebracht en afgewerkt.

 3. Microcement en microbeton: Deze dunne cementlagen worden met een speciale techniek aangebracht en bieden een strakke afwerking.

Het proces van een badkamer laten stucen

 1. Voorbereiding: Een professionele stukadoor zal eerst controleren of de ondergronden goed vastzitten. Bestaande tegelwerk wordt ontvet en voorzien van een primer zodat het nieuwe stucwerk goed hecht.

 2. Stucen: De gekozen waterdichte stucmortel wordt aangebracht. Ervaring is hierbij vereist, vooral bij het stucen van hoeken, vloeren en plafonds.

 3. Afwerking: Afhankelijk van het gekozen materiaal wordt de stuclaag gepolijst, voorzien van een waterdichte coating of andere afwerking om de waterdichtheid te garanderen.

Waterdicht stucwerk

De voordelen van een gestucte badkamer

Het stucen van een badkamer heeft verscheidene voordelen ten opzichte van traditioneel tegelen:

 1. Naadloze afwerking: Zonder voegen krijg je een strakker en hygiënischer eindresultaat.

 2. Kosten: Over het algemeen is het stucen van een badkamer goedkoper dan het volledig laten betegelen.

 3. Duurzaamheid: Waterdicht afgewerkt stucwerk gaat jaren mee zonder problemen met vocht of schimmel.

 4. Unieke stijlen: Materialen zoals beton ciré en tadelakt bieden unieke texturen en uitstralingen die met traditioneel tegelwerk moeilijk te bereiken zijn.

Waterdicht stucwerk is ideaal voor badkamers en keukens

Kiest u voor badkamer stucen, dan zijn een aantal zaken erg belangrijk. Vooral in ruimtes zoals badkamers en keukens, waar vocht een probleem kan zijn, wilt u ervoor zorgen dat uw muren goed waterdicht zijn. Onze stukadoor is ervaren in het aanbrengen van waterdicht stucwerk, een soort pleistermateriaal dat speciaal is ontworpen voor natte omgevingen. Waterdicht stucwerk is zeer duurzaam en biedt een uitstekende bescherming tegen waterschade. Bovendien kan het gemakkelijk worden aangepast aan elk ontwerp of elke stijl die u in gedachten hebt.

Voor meer informatie over onze waterdichte stukadoor diensten kunt u vandaag nog contact met ons opnemen. Wij helpen u graag uw huis droog en mooi te houden.

Bedankt dat u ons overweegt voor uw waterdicht stucwerk! Laat ons team de kwaliteit en professionele expertise leveren die ervoor zullen zorgen dat uw project voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap. Neem nu contact met ons op om te beginnen!

 

Het proces van een badkamer waterdicht stucen

Het proces begint met de voorbereiding van de ondergrond. Eventueel bestaand tegelwerk moet goed vastzitten en schoon zijn. In sommige gevallen kan er over bestaande tegelwerk heen worden gestukt, waardoor sloopwerk overbodig wordt.

De gekozen waterdichte stucmortel wordt vervolgens op de muren en vloeren aangebracht. Na het aanbrengen van de stuc wordt een speciale waterdichte coating of componenten coating aangebracht om te garanderen dat de gehele badkamer waterdicht is afgewerkt.

Waarom kiezen voor Stukadoorindebuurt.nl?

 1. Professionele stukadoor: Ervaring is vereist voor het correct aanbrengen van waterdicht stucwerk. Onze stukadoors hebben de nodige expertise en kennis om elke klus tot een succes te maken.
 2. Kwaliteitsgarantie: We gebruiken alleen de beste materialen en technieken om te zorgen dat je badkamer niet alleen mooi, maar ook duurzaam en hygiënisch is.
 3. Persoonlijk advies: We begrijpen dat elke badkamer en wens uniek is. Daarom bieden we persoonlijk advies om het beste soort stucwerk voor jouw situatie te kiezen.

Waterdicht stucwerk is een stijlvolle, duurzame en hygiënische keuze voor je badkamer. Het beschermt tegen vocht, schimmel en geeft een unieke uitstraling. Of je nu kiest voor een betonlook, beton cire of een andere afwerking, bij Stukadoorindebuurt.nl ben je verzekerd van vakmanschap. Neem vandaag nog contact op en transformeer je badkamer tot een plek waar je jarenlang van kunt genieten.

 

Neem vandaag nog contact met ons op!

Waterdicht stucwerk vereist vakmanschap, ervaring en de juiste materialen. Bij Stukadoorindebuurt.nl garanderen we topkwaliteit, of je nu kiest voor een betonlook, tadelakt afwerking of een andere stijl. Onze professionele stukadoors hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Dus, als je eraan denkt je badkamer een update te geven en zoekt naar een duurzaam, hygiënisch en stijlvol alternatief voor traditioneel tegelwerk, neem dan contact op met Stukadoorindebuurt.nl. We adviseren je graag over de beste keuze voor jouw ruimte en zorgen voor een vlekkeloze afwerking. Laat je badkamer stralen met het beste waterdichte stucwerk dat er is!

Veelgestelde vragen over waterdicht stucwerk

 • Is het stucen van een badkamer over tegels mogelijk? Ja, bestaande badkamertegels kunnen als ondergrond dienen voor nieuw stucwerk, mits ze goed vastzitten en voorbereid zijn.

 • Is waterdicht stucwerk geschikt voor de gehele badkamer? Absoluut! Wanden, vloeren en zelfs wastafels kunnen worden gestuct voor een naadloze look.

 • Wat zijn de kosten? De prijsindicatie varieert afhankelijk van het materiaal en de grootte van de ruimte. Denk hierbij aan materiaalkosten, arbeidsuren en eventuele extra’s zoals speciale coatings.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button