Venetiaans stucwerk

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend in Venetië, Italië. In de 16e eeuw waren er in Venetië veel stukadoors en hun werkplaatsen waren gevuld met bekwame ambachtslieden die ingewikkelde ontwerpen van stucwerk maakten voor rijke opdrachtgevers. Voor de productie van stucwerk is het gebruik van hoogwaardige kalk, marmerstof, zand en pigment. De stukadoor mengde deze ingrediënten en bracht ze vervolgens met een troffel of kwast aan op muren of plafonds.

Vandaag de dag zijn er in Venetië nog steeds veel werkplaatsen die gespecialiseerd zijn in de productie van stucwerk. Veel van de technieken van de oorspronkelijke ambachtslieden zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven, zoals het gebruik van pigmenten en bladgoud. Stucco wordt ook veel gebruikt in de moderne architectuur, met name voor decoratieve doeleinden. Het is te vinden op gebouwen over de hele wereld, waaronder kerken, musea en paleizen.

Venetiaans stucwerk heeft veel details

De schoonheid van Venetiaans stucwerk is te danken aan de ingewikkelde details en levendige kleuren; het is een kenmerkende kunststijl geworden die alleen in Venetië te vinden is. De oude kunstvorm combineert het gebruik van verschillende materialen, zoals marmer en goud, om uitgebreide patronen en ontwerpen te creëren. De kunstvorm is ook zeer duurzaam en kan, mits goed onderhouden, eeuwenlang meegaan.

Venetiaans stucwerk woonkamer

Venetiaans stucwerk biedt een interessante manier om een huis of gebouw karakter te geven. Het is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook een geweldige manier om muren te beschermen tegen weersinvloeden en waterschade. Bovendien voegt het thermische isolatie toe, waardoor de energiekosten dalen.

Wij brengen op professionele wijze Venitiaans stucwerk aan

Als als ervaren stucadoors weten wij hoe wij Venetiaans stucwerk er prachtig uit moeten laten zien en jarenlang mee moeten gaan. Wij gebruiken alleen materialen van de hoogste kwaliteit, brengen ze zorgvuldig aan volgens traditionele technieken en nemen de tijd om het ontwerp aan te passen aan uw wensen.

Breed scala aan kleuren bij Venetiaans stucwerk

Wij bieden een breed scala aan kleuren, ontwerpen en texturen, zodat u de perfecte look voor uw huis of gebouw kunt creëren. Ons team van deskundigen kan u helpen het juiste stucwerk voor uw project te kiezen en advies geven over de beste manier om het te installeren. U kunt ook op ons rekenen voor lopend onderhoud en eventuele reparaties.

Bij ons bedrijf streven wij ernaar onze klanten te voorzien van hoogwaardig Venetiaans stucwerk dat de tand des tijds zal doorstaan. Wij hebben een passie voor stucwerk en zijn er trots op de best mogelijke service te bieden.

Als u meer wilt weten over Venetiaans stucwerk of de beschikbare opties wilt verkennen, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button