Stucwerk repareren

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Stucwerk repareren

Bent u niet tevreden over uw huidige stucwerk of is dit op de verkeerde manier aangebracht? Wij kunnen uw stucwerk repareren. Wij zorgen voor een perfecte afwerking en uiteraard komen wij netjes op afspraak. Neem contact met ons op en maak een afspraak. Wij geven u graag vrijblijvend advies.
Heeft u beschadigt stucwerk of last van kleine scheurtjes in uw muren of plafonds? En u bent van plan deze zelf te gaan repareren? Lees dan eerst ons advies over hoe u het best scheuren en gaatjes kunt repareren in nieuw of oud stucwerk.

Stucwerk repareren lijkt misschien makkelijk, maar dat is het echter niet. Laat uw stucwerk repareren door onze specialisten zodat u verzekerd bent van een goede reparatie en glad stucwerk. Stucwerk laten repareren duurt niet lang, afhankelijk van de grote van de reparatie. Wilt u uw muur behangen? Dan is het verstandig om loszittend stucwerk te vervangen, ook als u gaat schilderen. Een doe het zelver bij stucwerk raden wij af, omdat u dan meer kans heeft op scheuren in stucwerk.

Reparatie mortel aanbrengen

Wanneer uw muur of plafond beschadigd is en het stucwerk wilt laten repareren is mortel een goede optie. Dit is een flexibel vulmiddel en kan gaten en scheuren in stucwerk repareren en snel oplossen. Het soort stucwerk dat gebruikt wordt voor het laten herstellen van grote scheuren en gaten is afhankelijk van het soort materiaal waarvan de muren zijn gemaakt. Laat ons uw muren repareren zodat u snel kunt genieten van het nieuwe stucwerk.

Herstellen van waterschade aan het stucwerk

Verschillende factoren kunnen waterschade aan muren en plafonds veroorzaken: lekkende pijpen, onvoldoende ventilatie, lekkage in het dak, regeninslag via de buitenmuren, een beschadigde voeg in de keuken of badkamer, en nog veel meer. Het is essentieel om eerst de bron van het probleem te identificeren, anders is het herstellen van de schade slechts een tijdelijke oplossing. Soms is de bron van de schade meteen duidelijk, maar het kan ook zijn dat het water een lange route door de muur aflegt voordat het op het zwakste punt zichtbaar wordt.

Nadat het probleem is aangepakt, wacht je tot de muur volledig droog is en verwijder je alle losse delen. Bij langdurige waterschade zal ook de baksteen van de muur aangetast zijn, waardoor er mogelijk een groot gat ontstaat. Je kunt dit deels opvullen met gruis voordat je het vulmiddel aanbrengt en de muur verder afwerkt zoals eerder beschreven.

Pleisterwerk kan losraken na bijvoorbeeld een lekkage in de muur erachter, of wanneer pleisterwerk op het plafond nat wordt door een lekkage op de verdieping erboven. Deze vochtigheid zorgt er bijna altijd voor dat het natte pleisterwerk zal loslaten, waarbij er vaak ‘bloemen’ op het oppervlak ontstaan – gekruld pleisterwerk.

Om dit te herstellen, moet het oude natte pleisterwerk eerst worden verwijderd. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de lekkage volledig verholpen is en dat de ondergrond volledig droog is. Dit drogen kan tot wel twee weken duren.

Wat kost stucwerk repareren/herstellen?

Wij snappen dat u niet de hoofdprijs wilt betalen voor de scheuren in stucwerk laten repareren. Daarom adviseren wij een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Maak altijd een afspraak met het bedrijf en vraag naar de tarieven.

Wanneer u besluit het stucwerk zelf te gaan repareren, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Wij geven hieronder advies hoe u dit aan kunt pakken:

– Krab losse stukjes zoveel mogelijk weg met een verfkrabber
– Maak de ondergrond stof vrij zodat alles netjes is.
– Maak het vulmiddel aan op de manier volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
– Smeer alle scheurtjes helemaal dicht met behulp van een plamuurmes.
– Laat het drogen en schuur de reparaties glad met fijnkorrelig schuurpapier voor de juiste afwerking.

Lijkt stucwerk repareren toch een moeilijke klus? Laat ons het stucwerk repareren zodat u tijd, geld en moeite bespaard.

Stucwerk repareren

Is het mogelijk om stucwerk bij te laten herstellen?

Ja, het is mogelijk om stucwerk te laten bijwerken. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons opnemen, wij zijn onder andere gespecialiseerd is in het afwerken van stucwerk. Onze stukadoors kan u adviseren over de beste manier om het stucwerk te bewerken, zodat u voor een perfecte afwerking komt te staan. Wanneer u ervoor kiest om het stucwerk zelf bij te werken, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Wij raden het echter af om hiermee zelf aan de slag te gaan.

Hoe scheuren ontstaan in muren

Scheuren ontstaan door uitzetting of krimpen van muren. De scheuren gaan meestal in de scheiding van de muur en plafond zitten. Gelukkig kunnen wij alle beschadigingen repareren en uw beschadigde muur weer als nieuw maken. Onze ervaren stukadoor zorgt ervoor dat de volledige muur perfect wordt afgewerkt en er niks meer van de beschadigingen te zien is. Stucwerk herstellen is voor ons geen enkele moeite! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor een prijs stucwerk offerte.

Reparatie van scheuren in stucwerk

Het repareren van scheuren in pleisterwerk is over het algemeen eenvoudig uit te voeren. Dit kan met een acryl gebonden kit of een lichte reparatiemortel.

Voor kleine scheurtjes in het pleisterwerk kun je deze uitkrabben en vervolgens opnieuw dichten met de mortel. Herhaal dit tweemaal om te compenseren voor de krimp van de gipsmortel, en de scheur zal verdwenen zijn. Scheuren in de hoeken van een woning kun je het beste behandelen met een acryl gebonden kit. Zorg er wel voor dat de ondergrond vrij is van vet en stof.

Een bewegende scheur die vaak voorkomt bij een uitbouw, opbouw, of erker, is lastig te voorkomen. Het is aan te raden om voor het aanbrengen van het nieuwe pleisterwerk een dilatatie aan te brengen. Dit kan door twee pleisterprofielen te plaatsen met een ruimte van 5 mm ertussen. Deze spleet kan worden afgedicht met een acrylaatkit. Als er spanning op komt te staan, beweegt de kit mee en zal je geen last hebben van scheuren in je binnenmuren.

Hoelang gaat stucwerk mee?

Helaas is het soms nodig om stucwerk te laten repareren of herstellen. Het is daarom altijd belangrijk om te kiezen voor een ervaren bedrijf zodat je zeker weet dat alles op de juiste manier wordt aangebracht. Dit verlengt de levensduur van uw stucwerk. Wanneer u ervoor kiest om het stucwerk zelf bij te werken, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen.

Hoe worden barsten in pleisterwerk verholpen?

Het zorgvuldig en vakkundig repareren van actieve barsten is een belangrijke taak. We willen je op deze pagina graag een idee geven van hoe barsten hersteld en gerepareerd kunnen worden. Het is uiteraard eenvoudig om een barst te dichten, maar vaak ligt er een dieper probleem aan ten grondslag. Als we gevraagd worden om barsten in pleisterwerk te repareren, onderzoeken we indien gewenst altijd de oorzaak van de barst. Wanneer je dat wilt, pakken we eerst deze diepere oorzaak aan voordat we het pleisterwerk netjes dichtmaken.

Welk type stucwerk repareren we?

Voordat we beginnen met repareren, is het essentieel om vast te stellen welk soort pleisterwerk je op de muur hebt. Het type pleisterwerk bepaalt namelijk de aanpak. Pleisterwerk is een methode om muren te decoreren of om muren en plafonds klaar te maken voor een definitieve afwerking. Er zijn over het algemeen twee soorten pleisterwerk:

Glad pleisterwerk

Dit pleisterwerk wordt gebruikt wanneer een muur behangen of geschilderd wordt, of wanneer een muur in de badkamer wordt betegeld. Glad pleisterwerk kan het beste worden gerepareerd met roodband. Om met roodband te werken, mogen de gaten of beschadigingen niet te diep zijn (ga uit van ongeveer 1cm). Maak het te repareren gebied schoon en stofvrij en behandel het met een primer voor pleisterwerk zodat de nieuw aangebrachte gips goed zal hechten.

Meng voldoende roodband met water en bereid de gips voor. Vervolgens breng je de gips aan met een spatel of plamuurmes over en in de beschadiging. Zorg ervoor dat gaten goed gevuld zijn. Strijk het geheel glad en laat het drogen. Als er kleine scheurtjes of deuken ontstaan, herhaal dan bovenstaande stappen totdat je een mooi glad resultaat hebt (je kunt eventueel de laatste oneffenheden wegschuren).

Pleisterwerk met structuur

Dit zijn decoratieve toepassingen, ook wel sierpleister genoemd. Denk hierbij aan granol, spachtelputz en spackwerk. Deze sierpleister kunnen eventueel gekleurd worden met een verflaag. Voor het repareren van schuurwerk wordt meestal geelband gebruikt. Ook met geelband mogen de te repareren gaten niet te diep zijn (ga ook hier weer uit van ongeveer 1 cm). Maak het te repareren gedeelte schoon en stofvrij en behandel het met een primer voor pleisterwerk zodat het nieuw aangebrachte gips goed zal hechten.

Meng voldoende geelband met water en bereid de gips voor. Vervolgens breng je de gips aan met een spatel of plamuurmes over en in de beschadiging. Zorg ervoor dat gaten goed gevuld zijn. Gebruik vervolgens een schuurbord met een vochtige sponslaag om het aangebrachte gips gelijk te krijgen met de rest van het oppervlak. Laat het gerepareerde stuk daarna drogen en herhaal indien nodig bovenstaande stappen.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button