Scheuren in stucwerk

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

gescheurd stucwerk

Scheuren in stucwerk: Laat het vakkundig repareren door Stukadoorindebuurt.nl

Scheuren in stucwerk kunnen frustrerend zijn. Wat ooit een perfect gladde muur was, wordt ontsierd door lijnen die de schoonheid van het stucwerk verstoren. Gelukkig kan Stukadoorindebuurt.nl je helpen. Wij zijn specialisten in stucwerk repareren, en in deze tekst leggen we uit wat de oorzaken kunnen zijn en hoe wij dit professioneel voor je oplossen.

Hoe ontstaan scheuren in stucwerk?

Waarom ontstaan scheuren in stucwerk?

Scheuren in stucwerk kunnen om verschillende redenen ontstaan. Meest voorkomend is droging, waarbij het vocht uit het stucwerk uiteindelijk verdampt, wat kan leiden tot kleine krimpscheurtjes. Maar er zijn talloze andere oorzaken:

 1. Beweging van het huis: Wanneer een woonhuis beweegt door zetting of temperatuurverschillen, kan dit stucwerk veroorzaken om te barsten of te scheuren.

 2. Teveel vocht: Overmatig vocht kan ervoor zorgen dat het stucwerk uitzet en krimpt, wat leidt tot scheurvorming.

 3. Onstabiele ondergrond: Een niet stabiele ondergrond kan resulteren in loszittende stukken stucwerk en zelfs grote scheuren.

 4. Nieuwbouwproblemen: In een nieuwbouwwoning kan de bouwconstructie nog “werken”, waardoor er scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan.

Scheuren in het stucwerk kunnen lelijk zijn en schadelijk voor de structurele integriteit van uw woning. Maar met een professionele stukadoorsdienst hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze scheuren na verloop van tijd erger worden. Bij Stukadoor in de Buurt zijn wij gespecialiseerd in het repareren van alle soorten scheuren in stucwerk, zowel binnen als buiten. Onze ervaren stukadoors gebruiken materialen en methoden van de hoogste kwaliteit om uw muur er weer als nieuw uit te laten zien. Wij zorgen er ook voor dat bij onze reparaties de structurele integriteit van uw muren behouden blijft, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze in de toekomst weer zullen barsten. Dus als u te maken heeft met gebarsten stucwerk, wacht dan niet tot het erger wordt – bel ons vandaag nog en laat ons het meteen oplossen

Soorten scheuren en hoe wij ze aanpakken

 • Kleine scheurtjes: Deze meest voorkomend scheurtjes, vaak verticaal lopen, zijn relatief simpele klussen om te repareren.
 • Grotere scheuren: Deze vereisen een intensievere aanpak, waarbij vaak een deel van het stucwerk vervangen moet worden. Hierbij is het essentieel om een goede stukadoor in te schakelen.
 • Scheuren bij inwendige hoeken: Inwendige hoeken zijn kritieke delen waar vaak scheurvorming kan optreden. Het insnijden van inwendige hoeken kan soms helpen om dit te voorkomen.

De professionele aanpak van Stukadoorindebuurt.nl

Bij het zien van scheuren in stucwerk is het essentieel om te weten welk soort scheur het is en wat de oorzaak kan zijn. Daarom gaan we als volgt te werk:

 1. Inspectie: We onderzoeken de scheur en achterhalen de oorzaak. Of het nu gaat om scheuren die horizontaal of verticaal lopen, we kunnen de oorzaak achterhalen en een oplossing voorstellen.
 2. Voorbereiding: Loszittende delen en beschadigd stucwerk worden zorgvuldig verwijderd. We zorgen ervoor dat de ondergrond stabiel en klaar is voor de reparatie.
 3. Repareren: We gebruiken het juiste vulmiddel en gereedschap zoals een plamuurmes en schuurpapier om het stucwerk te herstellen. Voor grotere scheuren kunnen we in de woning wapeningsgaas aanbrengen om extra stevigheid te bieden.
 4. Afwerking: Zodra het stucwerk gerepareerd is, zorgen we voor de gewenste kleur en afwerking. Of je nu glad stucwerk of een structuur zoals spachtelputz wilt, wij regelen het voor je.
 5. Nazorg: We geven advies over hoe je toekomstige scheuren kunt voorkomen, zoals het aanbrengen van kit in hoeken of het op de juiste manier laten drogen van schilderwerk.

Scheuren in stucwerk

Wat zijn de voordelen van het repareren van stucwerk?

Reparatie van gescheurd stucwerk heeft vele voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat uw huis er mooier en esthetischer uitziet, maar het helpt ook om uw huis structureel gezond te houden door te voorkomen dat er nog meer scheuren ontstaan door externe factoren zoals het weer of aardbevingen. Bovendien kan tijdige reparatie van deze scheuren helpen de waarde van uw woning te behouden door dure toekomstige reparaties te voorkomen.

Waarom zou u kiezen voor Stukadoor in de Buurt?

Bij Stukadoor in de Buurt streven wij ernaar om stucreparaties van de hoogste kwaliteit te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan uw budget en tijdschema. Met onze jarenlange ervaring in de sector zijn onze stukadoors goed thuis in alle soorten stucreparaties en gebruiken zij alleen de beste materialen om ervoor te zorgen dat uw muren er weer als nieuw uitzien. Wij garanderen tevredenheid over ons werk en bieden een uitgebreide garantie voor extra gemoedsrust. Dus als het gaat om het repareren van gescheurd stucwerk, wacht dan niet – bel ons vandaag nog! U zult er geen spijt van krijgen dat u Stukadoor in de Buurt hebt gekozen voor al uw reparatiebehoeften.

Voorkom toekomstige problemen

Het is niet genoeg om alleen het stucwerk te repareren; het is essentieel om de oorzaak van de scheuren aan te pakken. Of het nu gaat om problemen met vocht, zetting van het huis of een andere oorzaak, onze professionals kunnen adviseren over de beste manier om toekomstige problemen te voorkomen.

Kies voor de expertise van Stukadoorindebuurt.nl

Scheuren in stucwerk repareren is geen doe-het-zelf klus. Het vereist de vaardigheid en expertise van een professionele stukadoor. Bij Stukadoorindebuurt.nl hebben we jarenlange ervaring met het herstellen van allerlei stucwerkproblemen, van kleine reparaties tot het volledig opnieuw stucen van muren en plafonds.

Of je nu in een oude kluswoning woont, recentelijk een nieuw huis hebt gebouwd of gewoon je bestaande muren en plafonds wilt opfrissen, wij staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en laat je scheuren in stucwerk vakkundig repareren door Stukadoorindebuurt.nl.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button