Pleisterwerk
Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.
Ervaren stukadoors
Vrijblijvende offerte
Garantie op ons werk

Wilt u pleisterwerk laten aanbrengen in uw woning? Of heeft u pleisterwerk dat aan vervanging toe is? In beide gevallen kunt u terecht bij ons. Wij zijn experts in het aanbrengen van pleisterwerk en kunnen u helpen met het kiezen van het juiste type pleisterwerk voor uw woning.
Pleisterwerk wordt veelal aangebracht om een mooie, strakkere afwerking te krijgen van de muur. Maar pleisterwerk kan ook dienen als bescherming van de muur. Pleisterwerk kan namelijk ervoor zorgen dat de muur beter bestand is tegen vocht en andere schadelijke invloeden.
Glad pleisterwerk wordt ook wel glad stucwerk genoemd omdat hierbij de muur gestuct wordt en daarbij gladde muren ontstaan. Dit stucwerk wordt meestal op beschadigde muren en plafonds aangebracht. Een dunne laag stucwerk dient meestal als afwerking bij gestucte muren, maar in sommige gevallen zijn er erg beschadigde muren die een dikke laag pleister nodig hebben om de muur glad te maken. De muur glad laten stucen is daarom ook voordeliger dan wanneer het om een reparatie gaat. Dun pleisteren is meestal ook maar 1 tot 2 mm dik. Wanneer een muur grove beschadigingen heeft, wordt ook vaak ook nog cementgebonden raapwerk toegepast. Deze cementlaag is ook geschikt voor vochtige ruimtes.
Verschillende soorten pleisterwerk
Er zijn verschillende soorten pleisterwerk, zoals kalkstuc en leemstuc. Kalkstuc is een natuurlijke pleister die gemaakt wordt van water, kalk en bloem. Kalkstuc is ademend, wat betekent dat het vocht kan optrekken uit de muur en vervolgens weer afgeven aan de lucht. Dit maakt kalkstuc geschikt voor muren in oudere woningen, waar de muren meer vatbaar zijn voor vocht.
Leemstuc is een andere stucwerk die veel gebruikt wordt. Leemstuc wordt gemaakt van water, leem en bloem en is daardoor ook ademend. Leemstuc is echter iets minder sterk dan kalkstuc en daarom geschikt voor muren in nieuwere woningen. Beide soorten stucwerk kunnen de muur glad maken en zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.
Alle soorten stucwerk zijn moeilijk zelf aan te brengen omdat het een lastige klus is. Wij helpen u graag verder met het kiezen van het juiste type pleisterwerk voor uw woning en brengen het stucwerk met alle liefde en passie voor u aan . Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

De voor en nadelen van pleisterwerk
Uiteraard zijn er voor en nadelen verbonden aan pleisterwerk. Het is belangrijk om deze voor en nadelen tegen elkaar af te wegen, zodat u kunt beslissen of pleisterwerk geschikt is voor uw woning.
Een van de voordelen van pleisterwerk is dat het een mooie, egale afwerking geeft aan de muur. Daarnaast is pleisterwerk ook relatief eenvoudig aan te brengen en kan het in verschillende kleuren worden geverfd.
Pleisterwerk heeft echter ook een aantal nadelen. Zo is pleisterwerk gevoelig voor vocht en kan het in contact met water gaan rotten. Daarnaast is pleisterwerk ook relatief kwetsbaar en kan het snel beschadigen.
Als u twijfelt of pleisterwerk geschikt is voor uw woning, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.
Wat zijn de kosten van pleisterwerk?
De kosten van pleisterwerk zijn afhankelijk van het type pleisterwerk dat u kiest en de grootte van de ruimte waar het aangebracht dient te worden. Kalkstuc is bijvoorbeeld iets duurder dan leemstuc, maar kalkstuc is ook iets duurzamer. Het is daarom belangrijk om na te denken over welk type pleisterwerk het beste past bij uw woning en uw budget.
Wilt u meer weten over de kosten van pleisterwerk? Neem dan contact met ons!
Wat betekent het om te pleisteren?
Pleisteren, ook bekend als stucen of stucwerk aanbrengen, verwijst naar het proces waarbij een oppervlak, zoals een muur of plafond, wordt bedekt met een laag stuc om een glad en net resultaat te bekomen.
Stucmateriaal (de mortel) bestaat uit een mengsel van water, kalk en gips. Door deze componenten te combineren, krijgen we een natte, smeerbare pasta die door een stukadoor kan worden aangebracht. Pleisterwerk is een veelgevraagde afwerkingsmethode voor zowel muren als plafonds. Het bereiken van een prachtig strak eindresultaat hangt af van de juiste voorbereiding door onze stukadoor.
Het drogen van vers pleisterwerk
Een belangrijk aspect van nieuw stucwerk is de droogtijd. Het is essentieel om een goede ventilatie in de woning te garanderen tijdens dit proces, aangezien er veel vocht aanwezig is in het nieuwe stucwerk dat moet verdampen.
Met een correcte temperatuur (rond de 22 graden Celsius) en goede ventilatie kan je verwachten dat het stucwerk ongeveer 1 mm per dag droogt. Voor een centimeter dik stucwerk betekent dit ongeveer een week droogtijd. Het forceren van de droging kan tot problemen leiden, zoals scheuren en loslatende pleisterlagen.
Waarom kiezen voor glad pleisterwerk?
Als je muren klaar zijn voor behang of verf, dan zal onze stukadoor een laag gips moeten aanbrengen. Afhankelijk van de staat van de muren kan dit een dikkere (voor kromme muren) of dunnere laag zijn (vaak bij vlakke betonnen muren in nieuwbouw).
Veel van onze klanten (95%) kiezen ervoor om hun hele woning te laten bepleisteren. Waarom? Glad stucwerk maakt een ruimte visueel groter. Bovendien is pleisterwerk eenvoudig te repareren bij schade of scheuren.
De dikte van het aanbrengen van pleisterwerk
Het bepleisteren van een muur kan met een dikke of dunne laag gips, afhankelijk van de vlakheid en het type ondergrond. Een betonnen ondergrond in een nieuwbouwwoning is vaak vlakker dan metselwerk, waardoor de stukadoor maar een laag tussen 1 en 3 mm hoeft aan te brengen. Dit dunne pleisterwerk wordt ook wel filmwerk genoemd.
Metselwerk is een ander verhaal. Hoewel een metselaar zo vlak mogelijk zijn muren metselt, moet er toch een gipslaag van ruim een cm dik worden aangebracht. Dit wordt gedaan om de voegen te vullen en de muur volledig glad te maken. Stukadoors noemen dit dik pleisterwerk of raapwerk.
Het afwerken van de pleisterlaag
Als je muren of plafonds strak stucwerk (pleisterwerk) krijgen, dan moet er na de droogtijd van de nieuw aangebrachte stuclaag nog een afwerking plaatsvinden, zoals tegelen, behangen of schilderen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun muren en plafonds te laten verven. Als het stucwerk klaar is voor verf, dan kan er een fixeermiddel worden aangebracht, ook wel bekend als voorstrijkmiddel.
Dit voorstrijkmiddel voorkomt dat het nieuwe stucwerk de verf te veel absorbeert en droog wordt, wat tot onvoldoende hechting kan leiden en later problemen kan veroorzaken doordat de verflaag kan loslaten. Bij het schilderen van nieuw pleisterwerk is het belangrijk om de muren en plafonds goed te fixeren voordat je ze schildert met een verfrol of spuit.
Reparatie en herstel van pleisterwerk
Het is mogelijk dat nieuw stucwerk na verloop van tijd barstjes of kleine scheurtjes vertoont. Dit kan gebeuren door snelle temperatuurveranderingen of de intense interactie van verschillende materialen die tegen elkaar zijn gemonteerd.
Maar geen zorgen! Wij kunnen deze kleine scheuren gemakkelijk voor u repareren. We snijden de scheuren in zodat we ze kunnen vullen met een flexibele soort gips. In sommige gevallen kunnen de scheuren groot zijn en is het niet eenvoudig deze te repareren. In dat geval is het beter de oude pleisterlaag te verwijderen en de muren of plafonds opnieuw te laten stucen. Dit betreft dan oude pleisterlagen.
Terugbelverzoek
Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen.