Pleisterwerk

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Pleisterwerk

Wilt u pleisterwerk laten aanbrengen in uw woning? Of heeft u pleisterwerk dat aan vervanging toe is? In beide gevallen kunt u terecht bij ons. Wij zijn experts in het aanbrengen van pleisterwerk en kunnen u helpen met het kiezen van het juiste type pleisterwerk voor uw woning.
Pleisterwerk wordt veelal aangebracht om een mooie, strakkere afwerking te krijgen van de muur. Maar pleisterwerk kan ook dienen als bescherming van de muur. Pleisterwerk kan namelijk ervoor zorgen dat de muur beter bestand is tegen vocht en andere schadelijke invloeden.

Glad pleisterwerk wordt ook wel glad stucwerk genoemd omdat hierbij de muur gestuct wordt en daarbij gladde muren ontstaan. Dit stucwerk wordt meestal op beschadigde muren en plafonds aangebracht. Een dunne laag stucwerk dient meestal als afwerking bij gestucte muren, maar in sommige gevallen zijn er erg beschadigde muren die een dikke laag pleister nodig hebben om de muur glad te maken. De muur glad laten stucen is daarom ook voordeliger dan wanneer het om een reparatie gaat. Dun pleisteren is meestal ook maar 1 tot 2 mm dik. Wanneer een muur grove beschadigingen heeft, wordt ook vaak ook nog cementgebonden raapwerk toegepast. Deze cementlaag is ook geschikt voor vochtige ruimtes.

 

Verschillende soorten pleisterwerk

Er zijn verschillende soorten pleisterwerk, zoals kalkstuc en leemstuc. Kalkstuc is een natuurlijke pleister die gemaakt wordt van water, kalk en bloem. Kalkstuc is ademend, wat betekent dat het vocht kan optrekken uit de muur en vervolgens weer afgeven aan de lucht. Dit maakt kalkstuc geschikt voor muren in oudere woningen, waar de muren meer vatbaar zijn voor vocht.

Leemstuc is een andere stucwerk die veel gebruikt wordt. Leemstuc wordt gemaakt van water, leem en bloem en is daardoor ook ademend. Leemstuc is echter iets minder sterk dan kalkstuc en daarom geschikt voor muren in nieuwere woningen. Beide soorten stucwerk kunnen de muur glad maken en zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

Alle soorten stucwerk zijn moeilijk zelf aan te brengen omdat het een lastige klus is. Wij helpen u graag verder met het kiezen van het juiste type pleisterwerk voor uw woning en brengen het stucwerk met alle liefde en passie voor u aan . Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Pleisterwerk

De voor en nadelen van pleisterwerk

Uiteraard zijn er voor en nadelen verbonden aan pleisterwerk. Het is belangrijk om deze voor en nadelen tegen elkaar af te wegen, zodat u kunt beslissen of pleisterwerk geschikt is voor uw woning.

Een van de voordelen van pleisterwerk is dat het een mooie, egale afwerking geeft aan de muur. Daarnaast is pleisterwerk ook relatief eenvoudig aan te brengen en kan het in verschillende kleuren worden geverfd.

Pleisterwerk heeft echter ook een aantal nadelen. Zo is pleisterwerk gevoelig voor vocht en kan het in contact met water gaan rotten. Daarnaast is pleisterwerk ook relatief kwetsbaar en kan het snel beschadigen.

Als u twijfelt of pleisterwerk geschikt is voor uw woning, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

 

Wat zijn de kosten van pleisterwerk?

De kosten van pleisterwerk zijn afhankelijk van het type pleisterwerk dat u kiest en de grootte van de ruimte waar het aangebracht dient te worden. Kalkstuc is bijvoorbeeld iets duurder dan leemstuc, maar kalkstuc is ook iets duurzamer. Het is daarom belangrijk om na te denken over welk type pleisterwerk het beste past bij uw woning en uw budget.

Wilt u meer weten over de kosten van pleisterwerk? Neem dan contact met ons!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button