Plafond stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

stucen

Het plafond stucen is een flinke klus. Er komt namelijk best wat materiaal bij kijken. Eerst en vooral moet je de soort stucwerk kiezen. Daarna is het belangrijk dat er een vlakke ondergrond is. Een glad plafond zorgt namelijk voor glad stucwerk. Vervolgens ga je aan de slag met het plafond stucen. Een plafond stucen is een behoorlijke uitdaging. Daarom is het raadzaam om eerst te oefenen voordat je aan de slag gaat met het plafond stucen in je woning. Kies bijvoorbeeld een muur in de garage of berging. Nog beter zou zijn om het stucen gewoon aan een professional zoals ons over te laten.

Behangklaar stucwerk of sausklaar stucwerk, welke kies je? Het verschil tussen de twee is dat behangklaar stucwerk goedkoper is dan sausklaar stucwerk. Bij behangklaar stucen mag de muur of het plafond nog een klein beetje korrelig zijn of structuur hebben. Bij sausklaar stucwerk moet het oppervlak volledig glad zijn. Echter kun je met stucwerk vele kanten op. Een gestucte plafond kan bijvoorbeeld een grof structuur hebben, maar ook een glad oppervlak. Afhankelijk van je wensen kunnen wij een ieder oppervlak stucen zoals jij dat wil. Onze stukadoor brengt het stucwerk naar wens aan.

 

Uw plafond laten stucen? De beste kwaliteit!

Kwaliteit staat bij ons bovenaan, daarom bieden wij plafond stucwerk aan van de beste kwaliteit. Wanneer u een plafond laat stucen door ons, bent u verzekerd van een perfect resultaat. Onze vakkundige stukadoors zorgen ervoor dat uw plafond er weer als nieuw uitziet. Wij kunnen u ookhelpen met sierlijsten en ornamenten.

Het plafond stucen kan op verschillende manieren zoals hierboven uitgelegd staat. Daarnaast kunnen we dit met de hand doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het plafond te laten spuiten. Dit wordt met een speciale spackspuit gedaan die het plafond op een snellere manier kan stucen. Het verschil is echter dat met spackspuiten een grove korrel achterblijft. Er worden twee lagen aangebracht waarbij de eerste laag zorgt voor het verwijderen van kleine oneffenheden. Hiermee kunnen we zowel wanden als plafonds bewerken. Op die manier heeft uw woning binnen enkele uren een compleet nieuwe stuclaag en een nieuwe uitstraling.

Wilt u toch nog wat extra structuur of een traditionele uitstraling aan uw plafond geven? Kies dan voor schuurwerk. Hierbij brengt de stukadoor het stucwerk aan in een draaiende beweging. Op die manier ontstaat er een uniek patroon die beïnvloed wordt door lichtinval op verschillende momenten van de dag.

Wat kost plafonds stucen?

De prijs voor plafondstucwerk hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte en het type plafond. Ook de complexiteit van het plafondstucwerk is bepalend voor de uiteindelijke prijs. Wij rekenen onze prijzen zonder btw tarief. Het is dus belangrijk dat u hier rekening mee houdt. Wilt u meer weten over de kosten van plafond stucwerk? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. Onze stukadoors helpen u graag verder!

Wanneer moet een plafond gestuct worden?

Zit uw plafond vol scheuren, beschadigingen of vlekken en heeft uw plafond een upgrade nodig? Dan is het stucen van het plafond een goede optie. Ook wanneer u een nieuwbouwhuis heeft waar v-naden en gipsplaten in zitten kunnen wij dit voor u dicht en glad maken. Hierdoor krijgt het plafond een glad oppervlak wat meer ruimte in huis creëert. Door het plafond te laten glad stucen kunt u weer een andere afwerking toepassen of later overheen schilderen.

stucen

Hoe wordt een plafond gestuct?

Eerst wordt het plafond schoongemaakt met een sopje en een spons. Vervolgens wordt het plafond gedroogd met een föhn of droogmachine. Wanneer het plafond droog is, kan de stuclaag aangebracht worden. Dit gebeurt met behulp van een spatel of roller. Wanneer de stukadoor de stuclaag op het plafond aanbrengt, moet het plafond drogen. Dit duurt ongeveer 12 uur. Nadat het plafond is gestuct en gedroogd, kan het plafond geschilderd worden met verf of behandelt met behangpapier. Het is belangrijk om het stucen op deze manier te doen zodat er een goed eindresultaat ontstaat. In andere gevallen kunt u voor spuitwerk plafond kiezen. De werkwijze is in principe hetzelfde alleen het eindresultaat is anders. 

 

Welke soort stuc voor plafond?

Er zijn verschillende soorten stuc die gebruikt kunnen worden voor het plafond. Welke stuc je kiest, hangt af van de situatie. Zo zijn er speciale stucsoorten voor natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Ook is er stucwerk dat bestand is tegen schoonmaakmiddelen en vocht. Wanneer je kiest voor een speciale stucsoort, is het belangrijk dat de ondergrond ook geschikt is.

Het plafond stucen is dus niet zo eenvoudig als je denkt. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Wanneer je plafond stucwerk aanbrengt, is het belangrijk dat je de juiste soort stuc en ondergrond gebruikt. Daarnaast moet je ook weten hoe je het plafond stucwerk moet aanbrengen. Het is dan ook raadzaam om dit uit te besteden aan een professional. Wij helpen u graag verder met al uw vragen over plafonds stucen! Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button