Leemstuc

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Leemstuc
Wilt u leemstuc aanbrengen in uw woning? Dan is het belangrijk om een professionele stukadoor in te schakelen. Een stukadoor die gespecialiseerd is in leemstuc weet precies hoe hij de leem moet aanbrengen en welke soort leem het beste is voor uw woning. Ook is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn. Op onze pagina leest u meer over leemfinish, leemstuc en leemverf.

 

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een natuurlijke stucsoort die gemaakt is van leem en water. Dit soort stucwerk kan op vrijwel alle ondergronden aangebracht worden: baksteen, gipsplaten, heraklith, kalkzandsteen, snelbouwsteen, gips, strobalen, houtvezel isolatieplaat etc. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een primer aan te brengen alvorens de ondergrond gepleisterd kan worden.

Leemstuc is de ondergrond voor vele andere muurbewerkingen. Leemstuc bestaat uit zand en klei en silt en is daarmee een soort klei. Leemstuc is vaak rood of bruin van kleur en word al eeuwenlang gebruikt om huizen mee af te werken. Leemstuc bevat geen chemische toevoegingen of schadelijke stoffen. Ook heeft leem een vochtregulerende werking en de kwaliteiten van leem vermindert de kans op organisme als bacteriën en schimmels die vocht nodig hebben.

 

Wat zijn de voordelen van leemstuc?

Leemstuc heeft een aantal voordelen:

– Leemstuc is ademend. Dit betekent dat vocht en damp door heen kunnen waardoor er geen schimmel of vochtproblemen ontstaan in de woning.
– Het is CO2-neutraal. Dit komt omdat leem een natuurlijke grondstof is die zichzelf regenereert.
– Het is geluiddempend. Leem kan geluid dempen, waardoor het ideaal is om leem aan te brengen in een woning.
– Het is vuil afstotend. Vuil en stof hechten niet aan leem, waardoor het makkelijk schoon te houden is.
– Door de vochtregulerende eigenschappen heeft leem geen kans op scheuren en kan condensatie tegengaan.

Wat zijn de nadelen van leemstuc?

Ondanks de voordelen, zijn er ook een aantal nadelen:
– Het kan krassen en putten vertonen na verloop van tijd. Dit komt omdat leem een zachte grondstof is.
– Leemstuc is gevoelig voor vocht en damp. Wanneer leemstuc niet goed aangebracht wordt, kan er schimmel of vochtproblemen ontstaan in de woning.
– Leemstuc kan verkleuren door UV-licht. Dit komt omdat leem een natuurlijke materiaal is die geen bescherming biedt tegen UV-licht.
– Leemstuc kan niet tegen langdurige aanraking met water of natte ruimtes.

Zoals je ziet zijn er voor- en nadelen, maar over het algemeen zijn we positief over leemstuc. Leem zorgt voor een gezond klimaat, is milieuvriendelijk en brengt ook nog eens een unieke uitstraling aan uw woning. Meet leem kunt u voor verschillende afwerkingen kiezen en verschillende kleuren. Op die manier heeft u altijd een unieke woning.

Leemstuc

Wanneer kies je voor leemstuc?

Leemstuc is geschikt voor verschillende soorten woningen:

Nieuwbouwwoningen zijn meestal goed geïsoleerd en hebben een goede ventilatie. Dit maakt het minder gevoelig voor vocht en damp. Ook voor bestaande bouw is het zeer geschikt. Bestaande bouw is vaak minder goed geïsoleerd en heeft minder ventilatie. Dit maakt het gevoeliger voor vocht en damp. Voor leemstuc is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd en geventileerd is. Wanneer er sprake is van vocht of damp in de woning, is leemstuc minder geschikt. Leemstuc heeft natuurlijke eigenschappen zoals klei en klei wordt zacht in water of vochtige ruimtes. Leemstuc kan goed gebruikt worden voor kleine beschadigingen in de muur of plafond. 

 

Wat kost leemstuc?

De kosten van leemstuc per m2 variëren tussen de 30 en 60 euro per m2 afhankelijk van welke soort afwerking u kiest. Leemstuc is duurder dan gewone verf, maar levert wel een hogere kwaliteit op. Wanneer u dit laat aanbrengen door een professional, kunt u rekenen op een vakkundige afwerking. Vraag een offerte aan zodat we u verschillende prijsindicaties kunnen geven.

Kortom, leemstuc is een natuurlijke verfsoort met verschillende voordelen en nadelen. Wanneer u dit soort stucwerk wilt laten aanbrengen in uw woning, is het belangrijk om te weten wat de voordelen en nadelen zijn. Ook is het belangrijk om te weten hoe duur het is. Als u leemstuc wilt laten aanbrengen, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een professional weet precies hoe leemstuc moet worden aangebracht en welke soort leem het beste is voor uw woning.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button