Leemstuc

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Leemstuc

Wilt u leemstuc laten aanbrengen in uw woning? Dan is het belangrijk om een professionele stukadoor in te schakelen. Een stukadoor die gespecialiseerd is in leemstuc weet precies hoe de leem moet aanbrengen en welke soort leem het beste is voor uw woning. Ook is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn.

 

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een natuurlijke verfsoort die gemaakt is van leem en water. Dit soort stucwerk kan op vrijwel alle ondergronden aangebracht worden: baksteen, gipsplaten, heraklith, kalkzandsteen, snelbouwsteen, gips, strobalen, houtvezel isolatieplaat etc. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een primer aan te brengen alvorens de ondergrond gepleisterd kan worden.

 

Wat zijn de voordelen van leemstuc?

Leemstuc heeft een aantal voordelen:

– Leemstuc is ademend. Dit betekent dat vocht en damp door heen kunnen waardoor er geen schimmel of vochtproblemen ontstaan in de woning.
– Het is CO2-neutraal. Dit komt omdat leem een natuurlijke grondstof is die zichzelf regenereert.
– Het is geluiddempend. Leem kan geluid dempen, waardoor het ideaal is om leemstuc aan te brengen in een woning.
– Het is vuil afstotend. Vuil en stof hechten niet aan leem, waardoor het makkelijk schoon te houden is.

Wat zijn de nadelen van leemstuc?

Ondanks de voordelen, zijn er ook een aantal nadelen:
– Het kan krassen en putten vertonen na verloop van tijd. Dit komt omdat leem een zachte grondstof is.
– Leemstuc is gevoelig voor vocht en damp. Wanneer leemstuc niet goed aangebracht wordt, kan er schimmel of vochtproblemen ontstaan in de woning.
– Leemstuc kan verkleuren door UV-licht. Dit komt omdat leem een natuurlijke grondstof is die geen bescherming biedt tegen UV-licht.

Leemstuc

Wanneer kies je voor leemstuc?

Leemstuc is geschikt voor verschillende soorten woningen:

Nieuwbouwwoningen zijn meestal goed geïsoleerd en hebben een goede ventilatie. Dit maakt het minder gevoelig voor vocht en damp. Ook voor bestaande bouw is het zeer geschikt. Bestaande bouw is vaak minder goed geïsoleerd en heeft minder ventilatie. Dit maakt het gevoeliger voor vocht en damp. Voor leemstuc is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd en geventileerd is. Wanneer er sprake is van vocht of damp in de woning, is leemstuc minder geschikt.

 

Wat kost leemstuc?

De kosten van leemstuc per m2 variëren tussen de 30 en 60 euro per m2 afhankelijk van welke soort afwerking u kiest. Leemstuc is duurder dan gewone verf, maar levert wel een hogere kwaliteit op. Wanneer u dit laat aanbrengen door een professional, kunt u rekenen op een vakkundige afwerking.

Kortom, leemstuc is een natuurlijke verfsoort met verschillende voordelen en nadelen. Wanneer u dit soort stucwerk wilt laten aanbrengen in uw woning, is het belangrijk om te weten wat de voordelen en nadelen zijn. Ook is het belangrijk om te weten hoe duur het is. Als u leemstuc wilt laten aanbrengen, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een professional weet precies hoe leemstuc moet worden aangebracht en welke soort leem het beste is voor uw woning.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek