Buitenmuren stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

buitenmuur stucen

Wil je de buitenmuur stucen? Dan heb je de keuze uit cement of kalkmortel. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, maar in principe is ieder materiaal geschikt om buitenmuren mee te stucen. Het is wel belangrijk dat er goed gelet wordt op de ondergrond voordat je begint met stucwerk. Een buitengevel moet waterafstotend zijn, anders kan er schimmel ontstaan.

 

Wat is het verschil tussen cement en kalkmortel?

Cement is een sterk materiaal en heeft een goede hechting. Het nadeel van cement is dat het minder flexibel is dan kalkmortel. Kalkmortel is iets zachter, waardoor het beter aansluit op onregelmatigheden in de muur. Daarnaast kan kalkmortel makkelijker hersteld worden als er toch scheuren in de muur ontstaan. Als je ervoor kiest om buitenmuur stucen door ons te laten doen, gebruiken we vaak kalkmortel.

Voor buitenmuur stucen heb je dus twee keuzes: Cement of kalkmortel. Beide materialen zijn sterk en hebben een goede hechting, maar er zitten wel verschillen tussen de twee. Laat je dus altijd goed informeren over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Heb je nog vragen over buitenmuur stucen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Je kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of neem contact met ons op via het telefoonnummer dat vermeld staat onder het kopje contact.

buitenmuur stucen

De muur goed voor behandelen, hoe werkt dat?

Om het stucwerk goed te laten hechten is het belangrijk dat de muur eerst behandeld wordt. Dit kan met een primer of impregneermiddel. Deze middelen zorgen ervoor dat de muur vocht afstotend wordt en daardoor beter bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Het is belangrijk om de muur goed voor te behandelen, want anders kan er schimmel ontstaan in de muur of kunnen er scheuren ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat de muur egaal wordt voorbewerkt, want anders kan het stucwerk afbrokkelen of snel slijten door weersinvloeden.

Een buitenmuur laten stucen kan dus zowel met cement als kalkmortel. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, maar in principe is ieder materiaal geschikt om buitenmuren mee te stucen.

Wat kost een buitenmuur laten stucen?

De kosten van buitenmuur stucen hangt af van een aantal verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en het materiaal dat je kiest. Het is daarom lastig om een exacte prijs op te geven voor buitenmuur stucen. Voor de exacte kosten voor het stucen van jou buitenmuur, kun je een offerte aanvragen waarin al je wensen en eisen staan. Ook is het belangrijk dat we precies weten wat de oppervlakte is, zodat we op basis hiervan een prijsindicatie gegeven kan worden.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek