Buitenmuren stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen door Stukadoorindebuurt.nl: een transformatie voor uw gevel

Bij het denken aan stucwerk visualiseren veel mensen alleen de binnenmuren van een woning. Echter, het stucen van een buitenmuur is net zo belangrijk en kan een unieke uitstraling aan de buitengevel geven. Bij Stukadoorindebuurt.nl zijn we gespecialiseerd in het stucen van buitenmuren en garanderen we een perfecte afwerking met de juiste bescherming tegen verschillende weersinvloeden.

Wil je de buitenmuur stucen? Dan heb je de keuze uit cement of kalkmortel. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, maar in principe is ieder materiaal geschikt om buitenmuren mee te stucen. Het is wel belangrijk dat er goed gelet wordt op de ondergrond voordat je begint met stucwerk. Een buitengevel moet waterafstotend zijn, anders kan er schimmel ontstaan.

Een cementgebonden stuclaag is een soort stucwerk die erg sterk en duurzaam. Ze worden dan ook veel gebruikt voor buitengevels. Kalkmortels daarentegen zijn minder sterk, maar hebben wel een aantal voordelen. Kalkmortels ademen namelijk, waardoor ze muren beschermen tegen vocht en schimmel. Daarnaast zijn kalkmortels milieuvriendelijker dan cementgebonden stuclagen. Ga je de buitenmuren laten stucen? Vraag dan welk type stucwerk het meest geschikt is voor jouw woning.

Waarom uw buitenmuur laten stucen?

Het laten stucen van uw buitenmuur is niet alleen esthetisch, het biedt ook een aantal functionele voordelen. Een gestucte buitenmuur kan helpen bij het isoleren van uw woning, wat vooral handig is als u overweegt uw woning te laten isoleren. Daarnaast zorgt het stucwerk ervoor dat uw buitenmuur waterdicht wordt, waardoor vocht problemen tot het verleden behoren.

Het stucen van een buitenmuur zorgt voor een gladde afwerking, wat een schone en moderne uitstraling aan uw woning geeft. Het is ook een uitstekende manier om oude stucwerk of beschadigingen aan uw buitengevel te verbergen.

Soorten stucwerk voor buitenmuren

Bij Stukadoorindebuurt.nl bieden we verschillende soorten stucwerk aan voor buitenmuren:

  1. Glad pleisterwerk: Dit type stucwerk geeft een strakke en moderne uitstraling aan uw buitenmuur. Het is ideaal voor mensen die een minimalistische look willen.

  2. Schuurwerk: Fijn schuurwerk of schuurwerk geeft een wat ruwere afwerking en wordt vaak gebruikt voor een rustieke uitstraling.

  3. Krasbestendige sierpleister: Voor diegenen die een textuur op hun buitenmuur willen, is sierpleister zoals spachtelputz met een kleine korrel een goede keuze. Dit soort stucwerk is krasbestendig en kan in verschillende kleuren worden aangebracht, vaak met uitsluitend natuurlijke pigmenten.

  4. Cementgebonden mortel: Deze optie is perfect voor buitengevels die extra bescherming nodig hebben. De mortel is waterdicht en biedt een betere bescherming tegen regen en andere weersinvloeden.

Wat is het verschil tussen cement en kalkmortel?

Cement is een sterk materiaal en heeft een goede hechting. Het nadeel van cement is dat het minder flexibel is dan kalkmortel. Kalkmortel is iets zachter, waardoor het beter aansluit op onregelmatigheden in de muur. Daarnaast kan kalkmortel makkelijker hersteld worden als er toch scheuren in de muur ontstaan. Als je ervoor kiest om de buitenmuur stucen door ons te laten doen, gebruiken we vaak kalkmortel.

Een gestucte buitenmuur geeft een mooie uitstraling aan je woning. Er wordt momenteel ook nog veel gebruik gemaakt van een gepleisterde plint. Maar met cement en kalkmortel behalen we mooiere resultaten. Ook is de buitenmuur waterdicht met deze twee soorten stucwerken. Het stucen van een buitenmuur is door onze experts zo gedaan! Wilt u liever ook binnenshuis stucen? Ook dit kun je aan onze specialisten voerlaten.

Voor buitenmuur stucen heb je dus twee keuzes: Cement of kalkmortel. Beide materialen zijn sterk en hebben een goede hechting, maar er zitten wel verschillen tussen de twee. Laat je dus altijd goed informeren over de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Heb je nog vragen over buitenmuur stucen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Je kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of neem contact met ons op via het telefoonnummer dat vermeld staat onder het kopje contact.

Het proces van buitenmuren laten stucen

Een ervaren stukadoor van ons team begint altijd met het beoordelen van de huidige staat van uw buitenmuur. Oud of loszittend stucwerk wordt verwijderd en eventueel wordt gevelisolatie aangebracht. De volgende stap is het aanbrengen van twee lagen stucwerk, meestal een basislaag en een eindafwerking. Het type stucmateriaal, of het nu gipsgebonden stucmortel of cement is, wordt zorgvuldig gekozen op basis van uw wensen en de eisen van de gevel.

buitenmuur stucen

De muur goed voor behandelen, hoe werkt dat?

Om het stucwerk goed te laten hechten is het belangrijk dat de muur eerst behandeld wordt. Dit kan met een primer of impregneermiddel. Deze middelen zorgen ervoor dat de gestucte muur vocht afstotend wordt en daardoor namelijk bestand is tegen verschillende weersinvloeden zoals regen en wind. Het is belangrijk om de muur goed voor te behandelen, want anders kan er schimmel ontstaan in de muur of kunnen er scheuren ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat de buitenmuur egaal wordt voorbewerkt, want anders kan het stucwerk afbrokkelen of snel slijten door weersinvloeden.

Een buitenmuur laten stucen kan dus zowel met cement als cement gebonden mortel. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, maar in principe is ieder materiaal geschikt om buitenmuren mee te stucen. Een groot nadeel aan buiten stucwerk is dat je moet wachten op perfect weer en in sommige gevallen heb je een vergunning nodig.

Tijdens de voorbehandeling wordt er eerst schuurwerk aangebracht over de gemetselde stenen. Op die manier kan de stuclaag beter hechten. Als je de buitenmuur wilt laten stucen is dit een groot belang voor een goed resultaat.

Onze stukadoors weten precies wat er nodig is om het beste resultaat de behalen. Glad pleisterwerk en een mooi resultaat staat voor ons voorop. Na het aanbrengen van de cement of kalkmortel wordt de waterafstotende pleister aangebracht. Op die manier blijft het resultaat mooi, ook na een hevige storm en andere slechte weersinvloeden.

Door de verschillende lagen stucwerk op de buitenmuur is het pleisterwerk sterk en kun je lang van het resultaat genieten. Wanneer je buitenmuur beschadigingen of scheurtjes heeft, is het belangrijk om dit te herstellen met een nieuwe stuclaag. Op die manier kun je vochtproblemen voorkomen.

Wil je de buitenmuur ook beschermen tegen krassen? Dan is spachtelputz een goede oplossing. Dit is een krasbestendige sierpleister en laat een kleine korrel achter. De buitengevel stucen is zoals je ziet een klus voor echte stukadoors. Laat ons u helpen met het stucen van uw woning.

Wat kost het om een buitenmuur te laten stucen?

De gemiddelde prijzen voor het stucen van buitenmuren variëren op basis van de vierkante meter prijzen, het gekozen soort stucwerk, en de huidige staat van uw muur. Een exacte prijs kan worden gegeven na een evaluatie van uw gevel. Echter, gezien de langetermijnvoordelen van het beschermen en verfraaien van uw woning, is het een investering die de moeite waard is.

De kosten van buitenmuur stucen hangen af van een aantal verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en het materiaal dat je kiest. Het is daarom lastig om een exacte prijs op te geven voor buitenmuur stucen. Voor de exacte kosten voor het stucen van jou buitenmuur, kun je een offerte aanvragen waarin al je wensen en eisen staan. Ook is het belangrijk dat we precies weten wat de oppervlakte is, zodat we op basis hiervan een prijsindicatie gegeven kan worden. De gemiddelde prijzen van het stucen van een buitenmuur liggen ongeveer rond de €25 per vierkante meter, maar wanneer je voor alle mogelijke opties kiest ligt de prijs een stuk hoger. Ook wanneer je kiest voor een andere kleur kan de prijs hoger liggen.

Buitenmuur stucen nadelen en hoe wij deze aanpakken

Elke klus heeft zijn uitdagingen. Een van de uitdagingen bij buiten stucwerk is de blootstelling aan weersinvloeden zoals regen. Onze stukadoors gebruiken echter uitsluitend stucwerk dat waterdicht is, zodat uw buitenmuur jarenlang beschermd blijft.

Een ander potentieel nadeel is scheurvorming. Maar dankzij onze expertise en het gebruik van de juiste materialen minimaliseren we dit risico.

Neem vandaag nog contact op!

Of u nu kiest voor een strakke moderne look met glad stucwerk of een rustieke uitstraling met fijn schuurwerk, Stukadoorindebuurt.nl heeft de expertise en het vakmanschap om uw visie tot leven te brengen. Onze stukadoors zorgen ervoor dat uw buitenmuur niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook beschermd is tegen weersinvloeden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en geef uw buitengevel de transformatie die het verdient.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button