Betonstuc

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Betonstuc

Betonstuc is een betonlook afwerkingslaag voor vloeren. Het wordt gemaakt van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Behalve voor vloeren wordt betonstuc ook nog gebruikt voor andere toepassingen. Wat is betonstuc precies? En waarvoor kan je het gebruiken? Lees hieronder alles over betonstuc en nog meer!

 

Wat is het precies en hoe werkt het?

Betonstuc is eigenlijk geen aparte vloer, maar wel een manier om een betonlook aan je vloer te geven. Betonstuc wordt gemaakt van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Dit mengsel wordt aangebracht op de vloer met een spatel of roller. Na het aanbrengen van betonstuc moet je de vloer laten drogen en eventueel licht schuren voordat je er een nieuwe afwerking (lak, wax of olie) aan kunt brengen.

Betonstuc is dus ideaal als je je vloer een betonlook wilt geven, maar je wilt niet de moeite (en kosten) doen om echt beton te leggen. Betonstuc is bovendien makkelijker aan te brengen dan beton en je hebt minder kans op fouten.

Naast vloeren kan betonstuc ook gebruikt worden voor andere toepassingen, zoals wanden, muren of stenen badkamermeubels. Badkamermeubels met een betonlook zijn erg populair en relatief makkelijk te maken met betonstuc. Voor wandafwerking is betonstuc minder geschikt, omdat het niet flexibel is. Een betonstuc vloer is daarintegen wel heel populair omdat je in een korte tijd een hele nieuwe vloer kunt maken. Betonstuc aanbrengen is in principe zo gedaan en creëert een stoere betonlook aan je woning. Na het aanbrengen van de beton stuc wordt een beschermende coating aangebracht en dan is het alleen nog wachten tot het droog is. Naast beton stuc kun je ook voor beton cire gaan. Dit is net iets anders, daarover lees je hieronder meer. 

Wil je graag een betonstuc vloer? Onze gietvloer expert staat voor je klaar! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. 

 

 Muren en beton stuc

Beton stuc kan ook gebruikt worden voor muren, maar dan moet je wel rekening houden met de flexibiliteit van betonstuc. Betonstuc is namelijk niet flexibel, dus als je een muur wilt stucen moet je ervoor zorgen dat de muur helemaal glad is. Als je betonstuc op een oneffen muur aanbrengt, kunnen er snel scheurtjes ontstaan. Daarom is het belangrijk dat er bij betontuc producten een extra beschermende laag wordt aangebracht zeker in vochtige ruimtes. Dit wordt vaak de impregneerlaag genoemd. Beton stuc kan gewoon over de bestaande tegelwerk heen aangebracht worden en ook hier is een impregneerlaag van belang om het beton tegen schurende schoonmaakmiddelen te beschermen in natte ruimtes. Laat je badkamer, woonkamer of toiletruimte bewerken met een mooie industriële betonlook door onze gespecialiseerde vakman. Kies voor een grovere structuur betonstuc voor de echte robuuste uitstraling. Een professionele gietvloer behaal je bij ons! 

Betonstuc

Wat is het verschil met betonstuc en beton ciré?

Beton stuc en beton ciré zijn twee verschillende producten die beide gebruikt kunnen worden voor hetzelfde doel: Een betonlook aan je vloer of muur geven. Het verschil tussen deze twee is dat beton ciré meer flexibel is dan betonstuc. Dit maakt beton ciré geschikt voor wand toepassingen, omdat er minder kans op scheurtjes is. Betonstuc is daarentegen makkelijker aan te brengen en goedkoper dan beton ciré omdat beton ciré een speciale impregnatie bevat.

 

Wat kost betonstuc door een stukadoor?

Als je betonstuc door een stukadoor wilt laten aanbrengen, moet je rekening houden met de kosten. De kosten voor het aanbrengen van betonstuc liggen tussen de €30 en €60 per m². Dit is afhankelijk van de grootte van het oppervlak, het soort betonstuc dat je wilt gebruiken en of er extra impregnatie nodig is. De voordelen van betonstuc zijn dat het makkelijk aan te brengen is en je geen nieuwe vloer hoeft te leggen. Het nadeel is dat betonstuc minder flexibel is dan beton ciré, dus als je een muur wilt stucen moet je ervoor zorgen dat de muur helemaal glad is.

Ben je geïnteresseerd in betonstuc en wil je graag weten wat het inhoudt voor jouw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op. Op basis van je persoonlijke situatie kunnen we een prijsindicatie geven en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button