Badkamer stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

badkamer stucen
Wilt u de badkamer laten stucen? Er zijn verschillende stucwerken die geschikt zijn voor de badkamer. Denk aan wandafwerkingen zoals pleisterwerk, spachtelputz of beton ciré. Welk stucwerk u kiest, is afhankelijk van de look die u wilt bereiken en het budget dat u heeft. Stucen is over het algemeen goedkoper dan tegelen en kan sneller worden gedaan. Het is belangrijk om te weten hoeveel m2 stucwerk u nodig heeft en wat de kosten per m2 zijn. De kosten voor het stucen van een badkamer kunnen variëren van € 40,- tot € 70,- per m2.

Wilt u uw badkamer stucen met beton ciré? Dat is een goede keuze. Beton ciré wordt ook wel microbeton microcement genoemd. Beton ciré kan over het bestaande tegelwerk gestukadoord worden. U hoeft dus niet te slopen voor deze afwerking. Beton ciré geeft een strakke afwerking en is waterdicht stucwerk. Dit wordt met een waterdichte coating gedaan. Wanneer u uw badkamer gaat laten stucen kunt u de badkamer wanden en vloeren met beton ciré bewerken. Dit geeft uw badkamer een unieke uitstraling. Wilt u meer weten over badkamer stucwerk? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan via de website.

 

Hoeveel m2 bij een badkamer stucen

Hoeveel m2 stucwerk u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de badkamer. Een standaard badkamer is ongeveer 12m2 – 30m2. Het is verstandig om een ervaren stukadoor in te schakelen. Zij kunnen u adviseren over welk soort geschikt is voor uw badkamer en hoeveel m2 u nodig heeft.

Kun je over spachtelputz heen stucen? Ja, dat is mogelijk. Spachtelputz is echter niet de meest ideale ondergrond voor stucen.

Het is beter om een laag pleisterwerk aan te brengen voordat u begint met stucen. Dit zorgt ervoor dat het stuc mooi glad wordt en langer meegaat. Wilt u nieuwe stucwerk met cementgebonden mortel? In dit geval is het belangrijk dat we kijken naar de ondergrond van uw huidige badkamer omdat de mortel niet op iedere ondergrond past. Als het bij u niet mogelijk is, kunt u altijd kiezen voor ander waterdichte gips.

 

Stucwerk aanbrengen in de badkamer

Wanneer u een stucsoort aanbrengt in de badkamer of stucwerk in het toilet, is het belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Stucwerk kan worden gemaakt van kalk, cement of gips. Kalk is het meest geschikte materiaal voor stucwerk in vochtige ruimtes, omdat het goed kan reageren met water en daardoor minder kans heeft op schimmelvorming. Cement is een ander materiaal dat geschikt is voor stucen in de badkamer. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het cement goed droogt voordat u het aanbrengt, omdat anders er kans is op schimmelvorming. Gips is ook een materiaal dat geschikt is voor stucen, maar let wel op dat het gips niet te nat wordt, want dan kan het gaan brokkelen.

Het aanbrengen van betostuc in de badkamer vereist enige ervaring en kennis. Wilt u liever niet zelf aan de slag? Dan kunt u altijd een professional inschakelen. Een ervaren stukadoor kan het stucwerk voor u aanbrengen en ervoor zorgen dat het mooi glad wordt of zorgen dat er een patroon aangebracht wordt. De kosten voor het inschakelen van een professional kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer en het soort stucwerk dat u wilt laten aanbrengen. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat u een stukadoor inschakelt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bent u klaar met de badkamer tegels en wilt u graag wat nieuws uitproberen? Zonder dat u de badkamer opnieuw moet laten tegelen? Dan is stucen een hele goede optie. Wij zorgen voor watervaste cementstuc zodat uw badkamer ook een stuk hygiënischer wordt. Tegels zijn daarentegen ouderwets en het scheelt u een hoop sloopwerk en rommel in huis. Bovendien is badkamer stucen goedkoper en heeft u minder snel vieze plekken in de badkamer. De prijs hangt echter van de verschillende soorten stucwerk af. Vraag een vrijblijvende offerte aan om de totale prijs voor uw situatie te achterhalen.

badkamer stucen

Betonstuc in de badkamer

De laatste tijd wordt een gestucte badkamer steeds populairder en hoort dit bij de nieuwste trends. Dit komt doordat betonstuc een stoer en robuust effect geeft aan de badkamer. Betonstuc is echter niet zo geschikt voor vochtige ruimtes, omdat het materiaal kan gaan rotten als het te veel vocht opneemt. Wilt u toch graag betonstuc in de badkamer? Zorg er dan voor dat u een goede primer en sealer aanbrengt, zodat het materiaal beter bestand is tegen vocht. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren en zorgen ervoor dat betonstuc in de badkamer op de juiste manier wordt aangebracht.

Het stucwerk in de douche of badkamer moet regelmatig worden gereinigd, om ervoor te zorgen dat het mooi blijft. Gebruik een milde reiniger en poets het stucwerk wekelijks. let wel op dat je niet te veel water gebruikt, want dan is er kans op schimmelvorming.

 

Offerte ontvangen voor het stucwerk in uw badkamer?

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij ons. Zo krijgt u inzicht in de verschillende prijzen en kunt u gemakkelijk vergelijken. Onze tarieven zijn transparant, dus u weet precies wat u kunt verwachten. Wij helpen u graag met het aanbrengen van stucwerk in de badkamer, zodat u kunt genieten van een mooie en strakke wandafwerking.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button