Badkamer stucen

Professioneel stucwerk voor uw plafond. Strak stucwerk, en een goede service.

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

badkamer stucen

Badkamer stucen: geef je ruimte een moderne touch met Stukadoorindebuurt.nl

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Het is een plek van ontspanning en verzorging, en verdient daarom een uitstraling die past bij zijn functie. Of je nu een nieuw huis hebt of een bestaande badkamer wilt renoveren, badkamer stucen is een populaire keuze die past bij de nieuwste trends. Bij Stukadoorindebuurt.nl helpen we je graag met het realiseren van jouw droom badkamer.

De verschillende soorten stucwerk voor de badkamer

Bij het kiezen van stucwerk voor natte ruimtes is het belangrijk te weten dat er verschillende soorten stucwerk zijn die geschikt zijn voor de vochtige omgeving van een badkamer:

 • Beton ciré en beton cire: Deze waterdichte cementstuc geeft je badkamer een industriële betonlook. Het is een mix van cement, hars en een waterdichte coating.

 • Microcement en microbeton: Deze fijne cementstuc is vergelijkbaar met beton ciré maar heeft een iets andere samenstelling en is beschikbaar in diverse kleuren.

 • Tadelakt: Een Marokkaanse kalkpleister die waterbestendig is en vaak wordt gebruikt voor luxe badkamers vanwege zijn unieke uitstraling.

Wilt u de badkamer laten stucen? Er zijn verschillende stucwerken die geschikt zijn voor de badkamer. Denk aan wandafwerkingen zoals pleisterwerk, spachtelputz of beton ciré. Welk stucwerk u kiest, is afhankelijk van de look die u wilt bereiken en het budget dat u heeft. Stucen is over het algemeen goedkoper dan tegelen en kan sneller worden gedaan. Het is belangrijk om te weten hoeveel m2 stucwerk u nodig heeft en wat de kosten per m2 zijn. De kosten voor het stucen van een badkamer kunnen variëren van € 40,- tot € 70,- per m2.

Wilt u uw badkamer stucen met beton ciré? Dat is een goede keuze. Beton ciré wordt ook wel microbeton microcement genoemd. Beton ciré kan over het bestaande tegelwerk gestukadoord worden. U hoeft dus niet te slopen voor deze afwerking. Beton ciré geeft een strakke afwerking en is waterdicht stucwerk. Dit wordt met een waterdichte coating gedaan. Wanneer u uw badkamer gaat laten stucen kunt u de badkamer wanden en vloeren met beton ciré bewerken. Dit geeft uw badkamer een unieke uitstraling. Wilt u meer weten over badkamer stucwerk? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan via de website.

Het proces van badkamer stucen

Het stucen van een badkamer begint met de voorbereiding van de ondergrond. Als er oude badkamertegels zijn, kunnen deze verwijderd worden of, afhankelijk van de staat en het soort stucwerk dat je kiest, kan er over het bestaand tegelwerk heen gestukt worden.

Na de voorbereiding wordt de gekozen stuclaag aangebracht. Dit gebeurt met draaiende bewegingen om een goede hechting en een mooi resultaat te garanderen. Afhankelijk van het gekozen materiaal kan er vervolgens een waterdichte coating of componenten coating worden aangebracht om te zorgen dat het stucwerk echt waterdicht is, vooral in de doucheruimte.

Hoeveel m2 bij een badkamer stucen

Hoeveel m2 stucwerk u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de badkamer. Een standaard badkamer is ongeveer 12m2 – 30m2. Het is verstandig om een ervaren stukadoor in te schakelen. Zij kunnen u adviseren over welk soort geschikt is voor uw badkamer en hoeveel m2 u nodig heeft.

Kun je over spachtelputz heen stucen? Ja, dat is mogelijk. Spachtelputz is echter niet de meest ideale ondergrond voor stucen.

Het is beter om een laag pleisterwerk aan te brengen voordat u begint met stucen. Dit zorgt ervoor dat het stuc mooi glad wordt en langer meegaat. Wilt u nieuwe stucwerk met cementgebonden mortel? In dit geval is het belangrijk dat we kijken naar de ondergrond van uw huidige badkamer omdat de mortel niet op iedere ondergrond past. Als het bij u niet mogelijk is, kunt u altijd kiezen voor ander waterdichte gips.

 

Stucwerk aanbrengen in de badkamer

Wanneer u een stucsoort aanbrengt in de badkamer of stucwerk in het toilet, is het belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Stucwerk kan worden gemaakt van kalk, cement of gips. Kalk is het meest geschikte materiaal voor stucwerk in vochtige ruimtes, omdat het goed kan reageren met water en daardoor minder kans heeft op schimmelvorming. Cement is een ander materiaal dat geschikt is voor stucen in de badkamer. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het cement goed droogt voordat u het aanbrengt, omdat anders er kans is op schimmelvorming. Gips is ook een materiaal dat geschikt is voor stucen, maar let wel op dat het gips niet te nat wordt, want dan kan het gaan brokkelen.

Het aanbrengen van betostuc in de badkamer vereist enige ervaring en kennis. Wilt u liever niet zelf aan de slag? Dan kunt u altijd een professional inschakelen. Een ervaren stukadoor kan het stucwerk voor u aanbrengen en ervoor zorgen dat het mooi glad wordt of zorgen dat er een patroon aangebracht wordt. De kosten voor het inschakelen van een professional kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer en het soort stucwerk dat u wilt laten aanbrengen. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat u een stukadoor inschakelt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bent u klaar met de badkamer tegels en wilt u graag wat nieuws uitproberen? Zonder dat u de badkamer opnieuw moet laten tegelen? Dan is stucen een hele goede optie. Wij zorgen voor watervaste cementstuc zodat uw badkamer ook een stuk hygiënischer wordt. Tegels zijn daarentegen ouderwets en het scheelt u een hoop sloopwerk en rommel in huis. Bovendien is badkamer stucen goedkoper en heeft u minder snel vieze plekken in de badkamer. De prijs hangt echter van de verschillende soorten stucwerk af. Vraag een vrijblijvende offerte aan om de totale prijs voor uw situatie te achterhalen.

badkamer stucen

Betonstuc in de badkamer

De laatste tijd wordt een gestucte badkamer steeds populairder en hoort dit bij de nieuwste trends. Dit komt doordat betonstuc een stoer en robuust effect geeft aan de badkamer. Betonstuc is echter niet zo geschikt voor vochtige ruimtes, omdat het materiaal kan gaan rotten als het te veel vocht opneemt. Wilt u toch graag betonstuc in de badkamer? Zorg er dan voor dat u een goede primer en sealer aanbrengt, zodat het materiaal beter bestand is tegen vocht. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren en zorgen ervoor dat betonstuc in de badkamer op de juiste manier wordt aangebracht.

Het stucwerk in de douche of badkamer moet regelmatig worden gereinigd, om ervoor te zorgen dat het mooi blijft. Gebruik een milde reiniger en poets het stucwerk wekelijks. let wel op dat je niet te veel water gebruikt, want dan is er kans op schimmelvorming.

Voordelen van Stukadoorindebuurt.nl voor jouw badkamer

Bij Stukadoorindebuurt.nl ben je verzekerd van:

 • Ervaring: Badkamer stucen vereist specifieke kennis en ervaring, en onze stukadoors zijn hierin gespecialiseerd.

 • Kwaliteit: We gebruiken alleen de beste en juiste materialen voor elke klus. Of je nu kiest voor microcement, betonstuc of tadelakt, we zorgen voor een perfecte afwerking.

 • Prijs: We bieden een eerlijke prijsindicatie voor de gehele klus, inclusief eventueel sloopwerk, voorbereiding en afwerking.

 

Offerte ontvangen voor het stucwerk in uw badkamer?

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij ons. Zo krijgt u inzicht in de verschillende prijzen en kunt u gemakkelijk vergelijken. Onze tarieven zijn transparant, dus u weet precies wat u kunt verwachten. Wij helpen u graag met het aanbrengen van stucwerk in de badkamer, zodat u kunt genieten van een mooie en strakke wandafwerking.

Wat zijn de voordelen van het bepleisteren van uw badkamer?

Bepleisteren heeft zich recent ontwikkeld als een populaire trend in wandafwerking. Bepleisteren van uw badkamer kan volledig waterbestendig worden gemaakt en vormt zo een uitstekend alternatief voor het betegelen van de badkamermuren.

De voornaamste pluspunten van een bepleisterde badkamer in plaats van een betegelde omvatten hygiëne en uniekheid. Aangezien pleisterwerk naadloos (zonder voegen) wordt toegepast, is de kans op schimmelvorming of vuile vlekken aanzienlijk verminderd. De pleister op de muren wordt afgewerkt met een 2-componentencoating die zorgt voor langdurige bestendigheid.

Een groot voordeel van pleisterwerk is de bijna naadloze afwerking, wat betekent dat je niet de voegen ziet die je wel bij tegels hebt. Waarom is dit aantrekkelijk? Naast het hygiënische aspect voorkomt het tal van problemen. Zoals schimmel en vuil. Aangezien het pleisterwerk wordt afgewerkt met een tweecomponenten coating, blijft alles stevig op zijn plaats. Dit in tegenstelling tot veel tegelwerk.

Is het mogelijk om een badkamer te bepleisteren?

Ja, het bepleisteren van een badkamer is zeker mogelijk. Bepleisteren is het proces van het aanbrengen van pleister op muren en plafonds om een glad, hard oppervlak te creëren. Pleister is een bouwmateriaal dat bestaat uit een mengsel van water, kalk en zand, dat als een natte pasta wordt aangebracht en vervolgens uithardt.

Het bepleisteren van een badkamer vereist vaak enige voorbereiding, zoals het verwijderen van oude tegels of behang, het herstellen van eventuele schade aan de muur, en het aanbrengen van een primer. Daarna kan het pleisterwerk worden aangebracht volgens de gangbare technieken. Het is belangrijk om te onthouden dat bepleisteren een vakmanschap is en dat het aanbrengen van pleisterwerk vaardigheden en ervaring vereist. Als je geen ervaring hebt met bepleisteren, is het raadzaam om het werk te laten uitvoeren door een professionele stukadoor.

Bij Stukadoor in de buurt kunnen we uw badkamer naadloos bepleisteren. Voor deze klus wordt een waterdichte coating aangebracht. We maken hiervoor gebruik van een epoxylaag (ook wel Pu-coating genoemd). Dit is een stevige, waterdichte coating die uitermate geschikt is voor het afwerken van bepleisterde badkamermuren.

Kan er pleisterwerk over tegels worden aangebracht?

Wist u dat pleister (stuc) kan worden aangebracht over bestaand tegelwerk? Maar is een badkamer bepleisteren goedkoper dan tegelen? Als u tegels heeft op de muren of vloeren van uw badkamer en u deze wilt vervangen door strak pleisterwerk, hoeft u ze niet nood zakelijk te verwijderen.

De tegels moeten echter wel goed vastzitten voor het bepleisteren. Als dat het geval is, wordt er een primerlaag over de tegels aangebracht. Dit zorgt voor de beste hechting. Op deze manier kunt u binnen de kortste keren uw badkamer weer gebruiken, zonder extra kosten of moeite. Het slopen is namelijk niet de meest aangename klus. Lees hier meer over hoe je over tegels moet bepleisteren.

Als het bestaande tegelwerk goed vastzit, kunnen de tegels met een speciale primerlaag worden behandeld, zodat het nieuwe pleisterwerk goed hecht. Dit bespaart u veel tijd aan sloopwerk en kunt u uw badkamer in korte tijd weer gebruiken.

Nieuwbouw badkamer stucen

Het bepleisteren van een badkamer in een nieuwbouwwoning wordt steeds vaker uitgevoerd. Niet alleen gedeeltelijk, om bijvoorbeeld ruimte te bieden voor het betegelen van de doucheruimte, maar ook het volledig bepleisteren van de badkamer (in plaats van tegelen) is erg populair. Een badkamer is een vochtige ruimte die vaak in contact komt met water. Het is daarom essentieel dat deze waterdicht wordt afgewerkt.

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u de badkamer niet betegeld hebben? Dan kunnen onze stukadoors uw badkamer strak bepleisteren of afwerken met een betonlook. Het bepleisteren van een badkamer in een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen. Nieuwbouwbadkamers zijn meestal maar gedeeltelijk betegeld of helemaal niet.

U kunt ervoor kiezen om de badkamer strak te laten bepleisteren en schilderen, of u kunt een prachtige betonlook laten aanbrengen door een stukadoor. Over het algemeen zijn de kosten van het bepleisteren van een badkamer lager dan het betegelen met badkamertegels.

Wilt u weten wat het bepleisteren van een badkamer in een nieuwbouwwoning kost? Vraag dan hier geheel vrijblijvend de richtprijs aan. En ontdek hoe voordelig u uw badkamer tot een prachtig eindresultaat kunt laten brengen.

Microcement in de badkamer

Microbeton lijkt erg op Microcement, maar er is een klein verschil. Microbeton is iets sterker en robuuster dan Microcement. Dit heeft te maken met de onderliggende structuur. De mortel uit deze substantie wordt veel gebruikt in landen als Argentinië en is vanzelfsprekend ook waterdicht en stevig. Zowel Microbeton als Microcement zorgen voor een waterdichte wandafwerking in de badkamer en doucheruimte. Wilt u meer weten over de kosten van een stukadoor en het laten bepleisteren van Microcement? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang de prijs binnen 2 minuten in uw mailbox.

Hygiëne van pleisterwerk in de badkamer

Dankzij het nieuwe pleisterwerk is uw badkamer waterdicht, wat aanzienlijk bijdraagt aan de hygiëne van uw badkamer, douche of toilet. In het geval van tegels, vormen de groeven snel schimmel en vuile plekken in de badkamer. Bij pleisterwerk krijgt schimmel amper een kans. Krijgt u pleisterwerk over de tegels? U hoeft de schimmel tussen de voegen niet per se te verwijderen. Door het bepleisteren en schilderen van de badkamer krijgt u een nieuwe laag hygiëne.

Het scheelt een hoop werk en zorgt voor een fris en schoon gevoel in de badkamer, toilet of douche. Met een nieuwe laag pleisterwerk kunt u weer jaren vooruit. Dit in tegenstelling tot tegels, die vaak onderhoud vergen. Dit kost extra werk en extra geld. Dat zou toch zonde zijn?

Voordelen van Stukadoorindebuurt.nl voor jouw badkamer

Bij Stukadoorindebuurt.nl ben je verzekerd van:

 • Ervaring: Badkamer stucen vereist specifieke kennis en ervaring, en onze stukadoors zijn hierin gespecialiseerd.

 • Kwaliteit: We gebruiken alleen de beste en juiste materialen voor elke klus. Of je nu kiest voor microcement, betonstuc of tadelakt, we zorgen voor een perfecte afwerking.

 • Prijs: We bieden een eerlijke prijsindicatie voor de gehele klus, inclusief eventueel sloopwerk, voorbereiding en afwerking.

Of je nu een nieuwbouwwoning hebt of je huidige badkamer wilt opfrissen, het stucen van je badkamer biedt een moderne, strakke en hygiënische oplossing. Bij Stukadoorindebuurt.nl helpen we je graag met advies en vakmanschap. Neem contact op voor een offerte op maat en laat je bad

 

Veelgestelde vragen

 1. Is stucen beter dan betegelen voor de badkamer? Beide hebben hun voordelen. Stucen is algemeen goedkoper, geeft een moderne uitstraling en is hygiënischer omdat er geen voegen zijn. Betegelen kan echter langer meegaan mits goed onderhouden.

 2. Hoe zit het met vochtproblemen bij stucwerk in de badkamer? Door te kiezen voor waterdicht stucwerk en een goede waterdichte coating, zijn vochtproblemen vrijwel uitgesloten.

 3. Wat zijn de gemiddelde kosten van het stucen van een badkamer? De totale prijs is afhankelijk van de oppervlakte, het gekozen stucwerk en eventuele extra’s zoals voorbereidingswerkzaamheden.

 

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button